2019-11-04
当日打去订枱,店员话只有bar枱坐。但一唔紧要照。 准时去到,店员安排左唔系bar枱既二人枱俾我地。但张枱好细,只够放碟𩠌𠮶只。而且同隔离枱系超近,近到系会听到隔离讲野既而且餐厅细食客多,整体环境都好嘈。食物方面,当日餐汤系南瓜汤,另外我哋加咗$30要个龙虾汤,两个汤都好味! 主食叫左个烤春鸡配薯菜,个烤鸡春不错,鸡肉整体都滑既,薯条也脆口,好味另外,叫咗一个肉眼牛扒。我哋叫五成熟但黎到似七成熟,切开睇d肉唔系粉红色,明显一定唔系五成熟。不过都在肉质都林,味道亦唔错。饮品方面,叫左杯Dr Kitty,黎到先知咁细杯。酸酸甜甜咁,几好饮。另外叫左杯普通红酒,味道一般。环境方面,本身系几浪漫既,但因为同隔离枱太近亦太多人既关系,餐厅变得好嘈。可能比较适合大伙儿而不是二人浪漫晚餐。当晚亦有波睇,餐厅开左部细电视直播,但眼见村餐厅都无人睇。而大电视(projector)播类似外国广告既野,都系无人睇。