2025-01-21 122 浏览
最近经过炮台山,同朋友俾一间白雪雪嘅铺头吸引左入去。。。太有惊喜,忍唔住要写写食评。见到餐牌心大心细,唔知食乜好,老板知道我同朋友细食,介绍咗Pan-fried Norway Salmon Fillet with Provence Ratatouille 同 Dry Aged Rump Cap 俾我哋试吓。三文鱼比我想像中好食,一来够厚身,二来肉质好滑,唔会嚡口,连配菜都好好味,岩晒要减肥嘅我。一见到碟Dry Aged Rump Cap 上枱,心谂会唔会太红… 好似好生咁…食左一啖就俾佢征服咗… 好好味呀,同朋友一人一半,连配菜都唔放过。好有肉味,又唔会靭,酱汁配搭得好好,可以再 encore。食饱饱之后,见到隔离枱叫咗罐嘢饮,个罐好靓,问吓老板,原来设计系介绍佢系大澳嘅另一间铺,呢罐系 Passion Fruit Rosa。正,我最钟意饮酒,唔错!!!朋友就试左杯 Cardamon Turkish Coffee with Baklava,剩系见到套杯已经觉得好靓,土耳其嘅无咖啡因咖啡,再配搭埋都系来自土耳其嘅开心果酥,好吸引! 老板话饮完仲可以占卜㗎,下次我都要试吓。今次乱打乱撞,竟
最近经过炮台山,同朋友俾一间白雪雪嘅铺头吸引左入去。。。
太有惊喜,忍唔住要写写食评。

今次乱打乱撞,竟然试到间好嘢。食物质素高,下次想再试其他菜式,除左咖啡,仲有酒饮,正!!! 最重要系无限时,可以有一个地方同朋友慢慢吹水,倾到唔舍得走。
2025-01-18