2018-08-05
今晚同朋友想食西餐, 静静地倾下偈 .我哋去拣咗北角呢间 little town 度食嘢. 呢间little Town 嘅装修好有欧洲小镇嘅韵味. 里面嘅装修好别致 , 感觉好似去咗英国一样!同朋友倾计或者拍拖真系一流 我哋叫咗深海鲜虾凯撒沙律, 同埋番茄手工肉片做头盘.个凯撒沙律有好多只鲜虾, 好爽好新鲜. 佢嘅沙律汁系分开上嘅, 咁你就可以自己落几多都得 啲菜都几新鲜! 而我就好钟意食肉丸, 所以叫咗呢个手工肉丸试下 ! 个酱汁好浓郁, 仲有芝士响上面! 侧边有个薯蓉波波同个酱汁都好match .肉丸好有牛味tim :)主菜我哋就叫咗比目鱼扒同黑松露野菌烩饭. 因为我朋友好肚饿我哋再叫埋巴黎牛柳粒扁意粉呢个比目鱼扒真系非常好味!比目鱼煎得好香 ! 个比目鱼加埋佢嘅蛋黄酱汁好match下面有个薯容, 我朋友都话呢个真系好好食risotto系我嘅至爱 . 黑松露加埋野菌同芝士同饭煮得刚好.黑松露带出野菌同饭嘅香味, 我好快就食晒啦!呢个巴黎牛柳粒扁意粉就相对普通啲. 个汁既味道几特别. 意粉弹牙唔会淋.呢到坐得舒适, 食物同服务都不错!食咗咁多嘢先系450蚊 , 真系好抵呀
同朋友倾计或者拍拖真系一流
我哋叫咗深海鲜虾凯撒沙律, 同埋番茄手工肉片做头盘.
呢个比目鱼扒真系非常好味!
risotto系我嘅至爱 .
黑松露加埋野菌同芝士同饭煮得刚好.
黑松露带出野菌同饭嘅香味, 我好快就食晒啦!
呢到坐得舒适, 食物同服务都不错!
食咗咁多嘢先系450蚊 , 真系好抵呀 ,我见呢到d甜品都好吸引, 不过太饱食唔到, 要下次先再试!
最回味都系个香煎比目鱼扒 , 下次要再带其他朋友过嚟食