2023-09-09
喺马湾探个朋友🧒,去完朋友🧒屋企佢🧒仲带我喺海边行吓,几舒服,之后我哋就嚟咗呢间泰国🇹🇭餐厅食嘢😁呢度有 $348「泰抵食二人餐」:1. 二选一:「冬阴功汤」 / 「椰子鸡汤」2. 任选3款小菜,有好多款可以拣,咁我哋选择咗「无骨海南鸡(例)」、「烧猪颈肉」、「咸肉炒芥兰」3. 白饭🍚两碗「无骨海南鸡(例)」:啖啖肉,鸡肉几软滑几好鸡味😋「烧猪颈肉🐷」:外边烧到啡红色仲脆脆哋😋,猪颈肉油分极充足,好甘香😋「咸肉炒芥兰」:芥兰菜🥬新鲜爽脆,颜色嫩绿,用咸肉炒,增添惹味😋,咸肉本身就够晒咸香🤩$14「泰式冻奶茶」:大大杯,甜甜地,几香奶味同茶味😋$32「椰汁冰🥥」:奶白色,甜甜哋,冻冰冰,滑滑哋,有椰奶香味🤩「椰子🥥鸡汤🐓」放喺个火炉🔥上边,热辣辣,奶白色,汤底味道浓郁,仲有椰香味,亦有鸡汤味😋;仲见到有好多配料例如:红葱头、南姜、洋葱、野菌、香茅 等🤩$58「芒果糯米饭」:有原只芒果🥭,芒果大大只,出奇地鲜甜😋;白糯米饭同紫糯米饭 都唔系好甜,所以食落一啲都唔腻🤩呢个二人餐真系抵食,朋友同我都食得超级饱🤩
呢度有 $348「泰抵食二人餐」:
1. 二选一:「冬阴功汤」 / 「椰子鸡汤」
3. 白饭🍚两碗
「无骨海南鸡(例)」:啖啖肉,鸡肉几软滑几好鸡味😋
$14「泰式冻奶茶」:大大杯,甜甜地,几香奶味同茶味😋
呢个二人餐真系抵食,朋友同我都食得超级饱🤩