2019-07-18
将中大翻身之后真系开咗好多餐厅,身为街坊不停试新餐厅,真系几开心,唔使食到咁闷,今次又来试第二间,睇中佢都系因为佢价钱合理,二人套餐都系二百零蚊有好多嘢食,所以同老公一于试吓。叫套餐最好嘅地方就系唔使谂,同埋上菜好快,我哋薄单大概5分钟就已经食得,不过唔系上菜快就代表啲嘢食冻㖞。首先讲下呢碟煎萝卜糕,切成一粒粒一啖一口够晒方便,萝卜糕煎到外面脆脆地,入面食到有萝卜丝配埋炒蛋一齐食,辣辣地真系好食,如果呢碟萝卜糕冻咗应该会冇咁美味,所以上菜快,估唔到一样可以保持新鲜𩠌菜热呼呼上枱。炒菜好大碟,马拉盏通菜最钟意系食到微辣,啲菜好新鲜呀,够爽,最钟意食菜嘅老公都话呢碟菜炒得非常之好海南鸡虽然系冻食,但系鸡肉非常嫩滑,唔系讲笑真系好滑,而且有鸡味,配埋三款酱汁加埋油饭一齐食,出面食一碟海南鸡饭都百几蚊啦,呢度成个场都系二百几,所以真系抵食㖞。我原本都差不多饱,但老公闻到隔离枱食紧黑胡椒炒蟹,不过我哋两个人食唔到一只蟹,但系想试吓个味,所以我哋就叫咗黑胡椒炒虾,食落都几难辣,不过我不嬲唔食得辣但系都接受到,好香黑胡椒味,啲虾虽然唔系非常大只,但系正常中虾size,食落口都好弹牙,最紧要酱汁非常惹
我原本都差不多饱,但老公闻到隔离枱食紧黑胡椒炒蟹,不过我哋两个人食唔到一只蟹,但系想试吓个味,所以我哋就叫咗黑胡椒炒虾,食落都几难辣,不过我不嬲唔食得辣但系都接受到,好香黑胡椒味,啲虾虽然唔系非常大只,但系正常中虾size,食落口都好弹牙,最紧要酱汁非常惹味,食到唔停口,虽然我头先话已经好饱,但最后食得最多嘅竟然系我,哈哈!