朋友呢期对西班牙菜🇪🇸非常有兴趣,想我陪佢一齐食,因为佢知道我对西班牙菜🇪🇸有少少认识,呢日佢约我喺尖沙咀,就带咗我嚟呢间喺楼上嘅西班牙🇪🇸餐厅😆- $85嘅「辣味蟹肉挞🦀」:挞系酥皮,又热又松化,里面有啲拆咗落嚟嘅新鲜蟹肉🦀,呢个好好味,系一个好好嘅 Appetizer 😋- $98嘅「龙舌兰青柠野鸡球🍗」:鸡锤上桌嘅时候,旁边已经有一小瓶烧着咗嘅 Tequila,店员哥哥将 Tequila 倒落 鸡锤🍗,全部着晒火🔥,几好玩😆- $268嘅「西班牙🇪🇸橡果黑毛猪柳🐷龙虾汁🦞砂锅饭」:除咗黑毛猪柳🐷,材料仲有 去咗肠衣 再切成小粒嘅 Chorizo(呢个系我问店员妹妹,佢再问厨房话俾我知😆)、墨鱼🦑、冬菇、昆布、樱花虾🦐,西班牙菜🇪🇸中出现呢啲食材,相当少见😋;而米饭就用龙虾汤🦞煮过;呢个饭 份量仲好多,食得好饱😋- $128嘅「百利甜酒提拉米苏窝夫🧇跟雪糕🍦」:窝夫🧇上边有一个巨型棉花糖,超吸睛🤩,相信好多 少女、淑女、魔女都会超钟意❤️😆;窝夫🧇配 Tiramisu 同雪糕🍦一齐食,好正😋;仲有,原来英文名叫 Pick-Me-Up, 真系一语中的,名字改得好😆- $48嘅「招牌水果

- $48嘅「招牌水果茶」同都系$48嘅「自家制西柚冰茶」:两杯都好清新😋

食完朋友问我对呢餐西班牙菜有乜评语,我话呢个绝对系 新派西班牙菜🇪🇸,每样菜式都颇有创意😋,仲好抵食😆