2015-11-22
今晚约左朋友黎呢间想试好耐既上海菜我地6点一座底无几耐 出面已经劲多人等位好彩早左黎 我地好快就拣好想食既菜式1) 酸辣汤我既最爱味道唔错 用料都几足 只系觉得唔系好够热 每人食到2碗半架2) 黑松露小笼包甘既价钱算唔错架啦 有黑松露香味 汤汁都有既 但唔系爆汁个种 皮薄但料唔算多 总括我食过甘多间既小笼包 暂时都系鼎泰丰最好咪3) 生煎包呢个都几好食 不过热辣辣食仲正 我发觉呢间上菜速度系劲快 一次过上唒俾你 所以食得慢就会有啲菜式已经叹冻左 觉得呢个情况可以改善下4) 津白xx炒年糕年糕炒到QQ地 唔错 其他配料一般 如果味道再浓啲会更好 我地另外问左侍应拎豆瓣酱黎点 更加好味道5) 自选4式凉拌呢个反而有惊喜呀4款都好食份量少少地 唔会太腻 个排骨好腍 仲有茄子超佢地系有供应茶水既 但我地都叫左杯豆浆饮 好香滑 今餐每人都系150蚊就食到甘多款难怪每次都甘多人排队喇
我地6点一座底无几耐 出面已经劲多人等位
好彩早左黎 我地好快就拣好想食既菜式
1) 酸辣汤
我既最爱味道唔错 用料都几足 只系觉得唔系好够热 每人食到2碗半架 2) 黑松露小笼包
甘既价钱算唔错架啦 有黑松露香味 汤汁都有既 但唔系爆汁个种 皮薄但料唔算多 总括我食过甘多间既小笼包 暂时都系鼎泰丰最好咪 3) 生煎包
呢个都几好食 不过热辣辣食仲正 我发觉呢间上菜速度系劲快 一次过上唒俾你 所以食得慢就会有啲菜式已经叹冻左 觉得呢个情况可以改善下 4) 津白xx炒年糕
年糕炒到QQ地 唔错 其他配料一般 如果味道再浓啲会更好 我地另外问左侍应拎豆瓣酱黎点 更加好味道 5) 自选4式凉拌
呢个反而有惊喜呀4款都好食份量少少地 唔会太腻 个排骨好腍 仲有茄子超 佢地系有供应茶水既 但我地都叫左杯豆浆饮 好香滑 今餐每人都系150蚊就食到甘多款难怪每次都甘多人排队喇