2024-01-02 95 浏览
圣诞节假期同朋友去左旺角𠮶间「泰屋」食晚餐,呢间餐厅系我最钟意嘅泰国菜餐厅之一!坐位宽敞舒适,食物质素高,而且价钱亦都好合理,真系物超所值!✨🍽️💰我哋拣咗好几款菜式,首先系腌肉碎生菜包。生菜新鲜爽脆,包住满满既肉碎,一口咬落去,滋味又清爽,真系好开胃!🥬🌯😋然后点咗黄咖喱羊腩。羊腩煮得刚刚好,肉质软熟多汁,再加上黄咖喱嘅香辣味道,真系一绝!每一口都带有浓郁嘅咖喱味,好开胃又下饭!🍛🍖🌶️仲有一道泰式海南鸡汤河粉。鸡汤煮得浓郁鲜甜,加埋嫩滑既海南鸡,汤底同河粉嘅结合一流!一碗热腾腾嘅汤河粉,真系令人心暖暖!🍜🍗🥣最后,我哋点咗干炒泰式蛋包金选粉。粉条炒得香口有弹性,味道咸香又带少少辣,真系一个非常满足嘅菜式!每一口都好味道。🍳🍜🌶️「泰屋」绝对系一间值得一试嘅泰国菜餐厅,下次再想食泰国菜,我一定会再去呢度!🇹🇭🍽️😋👍