2016-03-26 3941 浏览
尖咀大商场食到厌,行去尖东醒起呢间,二话不说就入左去。自从尖咀发展由尖东改为尖咀大商场一带,尖东变得好静,但有几间成立多年又默默耕耘既日本餐厅,其中呢间系笔者特别喜欢的。可能系复活节长假关系,无几多枱人食咋㖞。首先系前菜(好似要收费), 辣芽菜青瓜丝,正正常常咁啦!笔者最爱既杂锦鱼生饭黎喇 早两年黎亲都必叫的,水准保持到呀! 吞拿最正,有toro入口即溶既感觉,三文,油甘好香, 饭够黏但保持粒粒实净既咬感, 捞左醋味酸甜恰好,必食推介!串烧拼盆好靓呀 牛舌最正,香口弹牙,令人想食多几串添!鸟皮好脆 纳豆卷呢,笔者不喜但也不厌恶,纳豆没有异味,算不错吧!牛油露笋,香而不腻饺子看似简单,但要做得好都唔易架!呢道味道不俗但皮边有稍稍硬,有改善空间薯仔煮牛肉,甜甜既酱油味,完全系预期中既住家味道!有时去居酒屋就系想食呢种感觉,一大班朋友梗系要啤酒串烧炸物啦,但静静地就会想食d舒服既食物。。。 老实说味道唔算好特别,但食得舒适开心就得啦!唯一意见同香港大部分餐厅一样,都系服务啦 香港地食野,好多时衰系服务一环,早年黎食已经觉得服务普普通通,今次食好似换左一批员工,比以前更木口木面 唔系唔礼貌
尖咀大商场食到厌,行去尖东醒起呢间,二话不说就入左去。

可能系复活节长假关系,无几多枱人食咋㖞。

首先系前菜(好似要收费), 辣芽菜青瓜丝,正正常常咁啦!
前菜
笔者最爱既杂锦鱼生饭黎喇
早两年黎亲都必叫的,水准保持到呀!
杂锦鱼生饭(大)
串烧拼盆好靓呀
牛舌最正,香口弹牙,令人想食多几串添!鸟皮好脆
串烧拼盆
纳豆卷呢,笔者不喜但也不厌恶,纳豆没有异味,算不错吧!
纳豆卷
牛油露笋,香而不腻
牛油露笋
煎饺子
薯仔煮牛肉
唯一意见同香港大部分餐厅一样,都系服务啦
唔系唔礼貌既,系无乜反应咁啰。。。

笔者唔系想批判,反而系爱深责切,想hokahoka改善。。。笔者会继续黎食支持架,希望店方收到啦
2016-03-25
杂锦鱼生饭(大)
串烧拼盆
牛油露笋