2015-10-21
朱古力焦糖脆脆慕丝宜家正正系夜深时段,司令为左大家著想,怕大家肚饿,所以就同大家介绍下呢个朱古力焦糖脆脆慕丝蛋糕啦($24,好似叫呢个名)!😂今日食完tea,行经过东海堂,就比呢件野吸引住,佢好似识讲野咁,叫我买佢返去😍😍见到好似好好味咁,又冇人买佢,好似好可怜,心软既司令唯有买佢返屋企慢慢叹喇!讲下个蛋糕先,蛋糕上面放左啲脆脆上去,而外面淋左一层朱古力镜面,间唔中仲有啲nuts喺度,朱古力镜面入面系朱古力焦糖慕丝蛋糕,慕丝蛋糕中间夹左个朱古力海绵蛋糕,底部都系去海绵蛋糕但上面放左少少与topping不一样既朱古力脆脆喺度。由于有好多层唔同既夹心,令到个口感变到好丰富,而且全部都系朱古力味,简直令朱古力爱好者为之疯狂😍!由于有焦糖喺入面,可能会对某啲人嚟讲太甜,但司令就觉得甜度岩岩好喇!大家最好配热茶嚟食,因为唔好睇小佢细细件呀,食完都几腻下。
朱古力焦糖脆脆慕丝