2024-08-26
位于湾仔利东街嘅「Crepe Delicious 」喺来自加拿大嘅西餐厅,主打法式可丽饼Crepe🥞,有咸有甜可供选择!😋仲有意粉、薄饼、奶昔、雪糕等等....店舖有上下两层、Crepe 即叫即做!今次收工立即同朋友来试试!😎💃😍1. 安格斯肉眼扒(12oz),五成熟,刚刚好,肉质juicy又够嫩滑,埋上烧薯一齐食,令人回味无穷!😬2. 烟三文鱼牛油果🥑可丽饼,crepe皮薄,质感湿润,香口软软的,三文鱼的咸香与牛油果的软滑形成了强烈对比!上面的三文鱼玫瑰花,十分漂亮,打卡一流!内里还有红洋葱、马苏里拉芝士、奶油芝士,口感非常丰富!😍😋👍3. 红豆抹茶忌廉可丽饼,抹茶🍵味道浓郁,不太甜又唔会苦,cream十分软滑,今次我拣了椰子味🥥雪糕🍦,配合红豆蓉一齐食,好有层次感呀!🤤😋🙌4. 特浓朱古力,浓厚的朱古力加上滑身的鲜奶,非常好味呀!😃Crepe Delicious: 湾仔皇后大道东200号利东街地下G26及F26A号舖