2020-01-26 217 浏览
老实讲旺角随街都系扫街小食店,但真心好食真唔多,今次就想介绍一间位于黑布街既台式小食店!无错!一见到个menu,我真心比个吐司🍞吸引住🥰,入面夹左美国谷饲猪排🥩,食落都唔奀唔多筋,落左少少黑椒都唔错!张相最吸引一定系蛋汁,入面果只就系半熟既煎蛋🍳,因为食到蛋侧面系脆,所以我唔觉系糖心蛋!而面包应该系搽左蛋黄酱/牛油,配埋蛋浆一齐食,甜甜香香,几开胃!罗汉果茶就无加糖,清肺润喉,饮落好香罗汉果既清甜味,健康得嚟又岩哂黎紧干燥既天气。个吐司真系几好食😋,虽然定价为$46,少贵,但胜在食材都ok,食落先有蛋既甜味,之后就有猪排既咸香味,味道都几夹。同埋胜在多蛋汁,唔似洪家手作果D咁干👍🏻!除左吐司🍞,呢度仲有卖地瓜球、三色圆糖水同台式小食,大家扫街时可以试下呢间小店,真好唔错!

台式肉蛋吐司
台式肉蛋吐司