2015-11-08 570 浏览
观塘近塘塘广场附近有好多商场既工厦美食 其中成业街一间商场入面 一楼好似foodcourt甘 好多野食 有一间转做台式野饮同美食既细铺, 主要做外卖 出面有一两张枱 坐到3,4, 人 我同frd坐低左点左一个费城芝士牛肉饱 牛肉包出面焊得十分脆皮 入面十分软身 入面查左好多水牛芝士 溶左同包合埋一齐yummy, 入面既牛肉比较有咬口 肉汁浓 就好似京菜既铁板牛肉甘 正!饮品方面 点左 韩式青爽苹果红 同 韩式红柚姜绿 前者 有好多爽粒粒 好烟un, 入面系苹果红茶 不太甜 但有香苹果味 吾错 , 后者我更喜欢 好香红柚味with绿茶 仲有好多 姜既碎 , 好浓姜味 好啱冬天饮另外 再叫左一条台湾肠 台湾香肠十分甜 同有咬口 咬落去 好多肉汁, 3 粒 花枝鱿鱼丸 , 花枝丸 好弹牙 仲有少少蜜糖 推介整体黎讲 食物唔错 几啱行街行到攰去食个热狗或小食 或饮杯野 野饮虽然唔觉有几台式但都几特别 同好味 !
2015-11-07