2022-05-04 44 浏览
#台式eatcovery #旺角eatcovery 💡好味台式养生火锅呢几日突破冻后,最岩就系打边炉,暖一暖,今次朋友介绍高质火锅店,位于旺角的「尚膳养颜滋补锅」,地方好大,餐厅装潢用古式木系作为主色,真系好有台湾火锅店既感觉,食物质素新鲜美味,而且用QR code 落单,够晒方便。🍽滋补椰子鸡锅 店铺好细心,会先将鸡同汤分开,咁就唔惊鸡太熟,变得好鞋口,而且鸡份量有好多,有一只,真系食唔晒。店员会亦提供计时器⏳煲滚4分钟就可以饮汤啦,个汤好清甜,唔会整戚得咸味,椰子味香。鸡肉大件得黎唔会有鞋口,肉质嫩滑,捞埋自家酱汁一齐食就更正。🍽一口牛柳粒呢个真心正,大大粒,好弹牙,色泽红润,纹理都好靓,烫一阵就食得,肉质够稔,而且仲好香牛味。🍽墨汁墨鱼丸、芝心牛肉丸各样都点左半份❣️全手打嘅虾墨汁墨鱼丸味好浓郁,入面有好多墨鱼肉。芝心牛肉丸好弹牙,质感有啲似贡丸,加埋芝士,好好味。🍽麻辣猪耳猪耳份量多,运用左正宗麻辣香料调配,食完马上开胃。🍽杂菜篮估唔到有惊喜!蔬菜选择多,有娃娃菜、生菜🥬、金菇、鲜冬菇、秋葵、粟米🌽、秀珍菇🍄蔬菜好新鲜,⁡岩晒健康人士。而家系餐厅社交平台赞好/打咭签到, 可获得杞
#台式eatcovery #旺角eatcovery

💡好味台式养生火锅

🍽滋补椰子鸡锅

🍽一口牛柳粒

🍽墨汁墨鱼丸、芝心牛肉丸
芝心牛肉丸好弹牙,质感有啲似贡丸,加埋芝士,好好味。

🍽麻辣猪耳
猪耳份量多,运用左正宗麻辣香料调配,食完马上开胃。

🍽杂菜篮

而家系餐厅社交平台赞好/打咭签到, 可获得杞子圆肉菊花露或乌梅汁一杯。菊花露清甜解渴。而且而家经经openrice订座正价单点餐牌有7折,好抵食。