2019-06-12
番工午餐唔想系公司煮饭..有同事话不如去试新野..成日转角位见到..但又无行入去..一睇个OpenRice link见到炸鸡排就突然好想去呢间度食..重点系仲会有珍珠奶茶饮㖞!由于我放饭时间系接近下午茶时段..所以唔使等位..我同同事一入到去..老板娘同员工即刻好快锦招呼我地..我地嗌左两个午餐set同埋一份小食..我自己就嗌左椒麻鸡排米粉。成个餐就锦睇好似好普通,但系原来个鸡排系好食到不得了!鸡排食得出系即刻炸,鸡肉系软滑多汁。但呢个鸡排既精髓系佢既椒麻汁。甜、酸、香,加上少许芫茜,就将鸡排既味道升上更高层次!我无谂过番工食个饭都可以食到个禁好味既鸡排,系有少少感动😂个米粉系好正常既汤米粉,但感觉都唔错。同事嗌左红烧牛肉米粉。我当然唔放过偷左少少黎试😆牛肉煮得好冧好入味。米粉因为用左红烧牛肉汤底黎整,所以比起我个碗清汤米粉好食好多!我地都追加左一入柯仔酥。当呢碟柯仔酥上枱,我就知无嗌错!柯仔酥当然系即炸啦!但我无谂过夏天都可以食到又肥又好有蚝味既柯仔。大家都知夏天既蚝系无禁肥,有时仲会食到水流流既质地。但系呢间真系揾到靓蚝,仲要炸得好!最重要系柯仔酥既调味教得非常好,咸度同香味都做得
有同事话不如去试新野..成日转角位见到..但又无行入去..
由于我放饭时间系接近下午茶时段..所以唔使等位..
我同同事一入到去..老板娘同员工即刻好快锦招呼我地..
我地嗌左两个午餐set同埋一份小食..
我自己就嗌左椒麻鸡排米粉。
成个餐就锦睇好似好普通,但系原来个鸡排系好食到不得了!
鸡排食得出系即刻炸,鸡肉系软滑多汁。
但呢个鸡排既精髓系佢既椒麻汁。
甜、酸、香,加上少许芫茜,就将鸡排既味道升上更高层次!
我无谂过番工食个饭都可以食到个禁好味既鸡排,系有少少感动😂
个米粉系好正常既汤米粉,但感觉都唔错。
同事嗌左红烧牛肉米粉。
我当然唔放过偷左少少黎试😆
牛肉煮得好冧好入味。
我地都追加左一入柯仔酥。
当呢碟柯仔酥上枱,我就知无嗌错!
柯仔酥当然系即炸啦!
但我无谂过夏天都可以食到又肥又好有蚝味既柯仔。
大家都知夏天既蚝系无禁肥,有时仲会食到水流流既质地。
但系呢间真系揾到靓蚝,仲要炸得好!
最重要系柯仔酥既调味教得非常好,咸度同香味都做得岩岩好!
饮品方面我嗌左珍珠奶茶。
珍珠奶茶都唔差既,唔会似港式奶茶锦禁重茶味,呢个系我既口味。
但美中不足既系,有珍珠奶茶卖,但无粗饮管。
总结:
呢间我认为好值得再番黎帮衬,因为食落去都感受到佢地好用心整野食,同埋真系好好食。
讲真个碟椒麻鸡排我系点到成件鸡排都系汁先食!
如果话抵食又唔得,因为都觉得有D贵,可能因为嗌多左个柯仔酥。