2020-10-02 492 浏览
周末一家4人行完油塘魔鬼山, 囡囡话想饮珍珠奶茶,Ar 仔就想食台湾菜,于是谂起茶木,最近的teawood 系观塘APM,行到茶木已经系下午2:30,竟然仍是大排长龙,等了大概20分钟,因疫情限制二人一台,唯有分前后枱坐,叫咗一碟古早烤香肠肉燥饭(重点温泉蛋),福州鱼丸紫菜汤新竹米粉配上带子肉燥饭,跟餐有黑糖珍珠奶茶,呢间的米饭好特别用珍珠米,加上肉燥汁超好味(最爱),Ar 仔超级钟意食,香肠同出面的味道不同的,正宗台湾式肠,咬一啖会bi 出猪油香味,无得弹,这是大多是数小朋至爱,D🐟鱼丸🍡够弹牙,米粉是台湾正中新竹米粉,又细又Q,我🀄️意食,食完返寻味,在外面买唔到这种米粉,而黑糖珍珠奶茶,D珍珠唔会好硬,又弹牙.好饮。ar 仔like 茶木的肉燥饭,囡 爱珍珠奶茶,相信日后一定常光顾。😋