2024-12-01 244 浏览
最近试咗佢哋嘅二人同行火锅超值套餐,真系非常抵食,值得推荐。麻辣牛展头(大)一开波就有麻辣牛展头,辣得嚟有层次,牛展头煮得啱啱好,唔会太硬,入口仲有啲麻香,系开胃嘅好选择。炸地瓜条+牛骨沙茶锅炸地瓜条炸得够脆,甜甜地好好食。牛骨沙茶锅嘅汤底浓郁,沙茶嘅香味好突出,呢个汤底啱晒唔太钟意食辣嘅朋友。药膳麻辣锅药膳麻辣锅就真系好惊喜,辣得嚟带有中药味,唔会太刺激,但又够香,吸引到我一再加汤。鹿儿岛豚梅肉(120g)+澳洲草饲N5牛颈脊(120g)呢两款肉真系不同凡响。豚梅肉肥瘦适中,煮完之后入口即化。牛颈脊则系鲜嫩多汁,牛味浓郁,轻轻涮几下已经好香。油肉饭+台湾粗面油肉饭香喷喷,饭粒分明,完全唔油腻。台湾粗面吸满汤汁,口感弹牙,仲有啲地道风味。雪糕球最后嚟个雪糕球,甜品为整餐画上完美句号,雪糕质感滑溜,冇咁甜腻,食完啱啱好。泡沫红茶(冻)配埋泡沫红茶,清新解腻,饮完好舒服。整体嚟讲,呢个套餐性价比高,食材新鲜,环境又舒适。服务员态度好亲切,成个用餐过程都好愉快。下次肯定会再嚟试下其他嘅锅底同菜式。真系一个二人约会或者朋友聚餐嘅好选择!

麻辣牛展头(大)

炸地瓜条+牛骨沙茶锅

药膳麻辣锅

鹿儿岛豚梅肉(120g)+澳洲草饲N5牛颈脊(120g)

油肉饭+台湾粗面

雪糕球

泡沫红茶(冻)

配埋泡沫红茶,清新解腻,饮完好舒服。