2021-11-08 435 浏览
自从喺日本食过吉列牛便对它念念不忘。终于喺香港有得食喇,难得今晚人齐,于是乎就二话不说去荃湾开餐。去到间餐厅大约系晚上7:15分左右,门口已经排咗十几人,好彩等咗二十分钟就有位喇。等位嘅时候已经睇好咗餐牌,所以一坐低大家就开始order啦!四个人我哋嗌咗三份黑松露吉列牛同埋一个板烧安格斯牛,全部都要咗晚餐定食,另外我哋仲要咗个秘风塘软壳蟹同埋芥末八爪鱼。黑松露吉列牛真系好好味,俾埋个小烤炉你自己决定牛肉嘅生熟程度,仲可以keep住食物嘅温暖,唔错!至于另外𠮶份板烧安格斯牛,𠮶friend就话味道一般,冇乜特别。加咗38蚊转定食有一碗饭同溏心蛋,仲有一碗汤。碗饭加咗日式酱油同紫菜条,非常惹味,但系蛋就一啲都唔溏心,差咗少少。Wasabi 八爪鱼系𠮶friend嘅至爱,芥末味唔算重,个人觉得ok啦!反而系个软壳蟹有惊喜,炸得非常香脆,冇乜油渍,因为用嘅系避风塘炒法,佢哋加咗啲香口配料,提升晒成个口感,尼个小食我会highly recommend。因为我哋系四个人,侍应仲自动将两只蟹分成四份,非常贴心,俾个赞👍!因为系日式烤肉,餐厅无可避免系多咗啲油烟,加上烧肉嘅时候偶然会弹起啲油,我嘅fr

秘.烧黑松露吉列牛定食
板烧安格斯牛定食

芥末八爪鱼
秘风塘软壳蟹

因为系日式烤肉,餐厅无可避免系多咗啲油烟,加上烧肉嘅时候偶然会弹起啲油,我嘅friend就差少少整到只眼,所以我会觉得尼间餐厅适合大人,如果有小朋友嘅就要三思喇!唔记得讲,间餐厅浄系收现金,食嘢之前记得襟定机先喇!

2021-11-07
秘.烧黑松露吉列牛定食