2023-02-17 33 浏览
男朋友想食吉列牛,发现原来呢间餐厅同时做埋特色忌廉乌冬,一于黎试下!吉列牛定食定食有多款前菜,有麻酱豆腐、车厘茄沙律,另外配有面豉汤同日本米饭。主角系外脆内嫩嘅吉列牛、肉色非常粉嫩!旁边有烧炉,可以自己控制牛肉生熟度,超正!不得不提佢嘅酱汁,有蜜糖芥末酱同烧汁,可以拣唔同风味。我比较钟意蜜糖芥末酱,如果觉得唔够刺激可以自己再加wasabi,超爽!咖喱忌廉乌冬面层满满雪白忌廉,底下另有干坤!系香浓嘅咖哩牛肉乌冬!咖喱香浓,乌冬爽滑弹牙,仲有意外地出色嘅牛肉,整个配搭超正!最正系用左咖哩忌廉汁配和牛定食嘅香饭😂白饭吸哂咖喱汁,香浓又好食🤭Rose Garden梳打充满玫瑰香,入口又香又清爽Citrus Ocean海盐柠檬,咸味唔算强烈,柠檬味更显清爽

吉列牛定食

咖喱忌廉乌冬

Rose Garden
梳打充满玫瑰香,入口又香又清爽

Citrus Ocean
海盐柠檬,咸味唔算强烈,柠檬味更显清爽
  • 吉列牛定食