2011-10-11
今日同家人食晚饭, 经过大角咀埃华街,试咗呢间刘宋记食坊。一试真系好正呀!忍唔住即日上嚟写返个食评呀。我地一行四人,叫咗两个煲仔,一个菜同赖粉。埋单只系150咋.......但大家都食到好饱同好满意呀。呢间餐厅既卖点系无味精,不含人造色素,无添加。因为友人系对味精敏感,即使只系丁点咁多味精,佢都会周身唔舒服。但系唔好以为呢间餐厅无味精就唔好味㖞,佢劲正,又香又热辣辣,入冬后一定会再去过,到时肯定仲正呀!个菜炒得好好, 个付乳味好浓,个生菜仲好嫩滑添~~仲要介绍个排骨煲呀, 猪润劲正,排骨系用新鲜排骨,一食就知唔系雪藏货,仲好惹味呀!跟住就要讲下个萝卜煲,个萝卜本身己经好甜,无渣仲要系超入味呀,钟意食萝卜既人唔可以错过。至于个赖粉都唔错,可以讲系个汤一定唔系味精汤,好健康呀。系大型食肆垄断既情况下,呢种小食店真系更加值得支持。侍应都系上了点年纪的叔叔和伯伯,但态度很好,又有礼貌,最窝心是妈咪漏了电话在枱面,我们己埋单出了门口,之后有个女侍应追上来交还。哈哈~下次一定会再去。
至于个赖粉都唔错,可以讲系个汤一定唔系味精汤,好健康呀。