2017-06-23
上星期父亲节,惊住多人所以屋企人之前一早book咗黎呢到庆祝父亲节!因为平时屋企人都好忙,唔会放假!所以呢日就特登约埋收早啲,早啲入黎顺便系大尾督行个圈,比大家relax下感受下大自然!入到黎五点几,架车可以泊系餐厅提供既车位先,呢点好好!然后出去行下先返黎食,可能连续几日落大雨关系无乜人,凉凉地天气都几舒服☺️行咗九个字左右就够钟食野啦!慢慢行过去餐厅,原来系正大尾督码烧烤场附近呀好易揾!一入到间餐厅,所有既野都好泰国feel 呀⋯⋯好快拣咗几道菜,首先黎咗必食既冬阴公汤,好浓辣度又ok好开胃,挂住饮唔记得咗影相😭跟住就黎咗咖哩蟹,咖哩好正!不过我嫌麻烦就无食到蟹,屋企人食咗就话好多肉!因为咖哩好好味关系我叫咗薄饼同蒜茸包点咖哩!同埋呢个唔太辣同行既一岁小朋友都食薄饼加咖哩食得好滋味☺️食食下明炉乌头就到咗...呢个个人觉得都几好!有个小食拼盘都好多下,好味👍🏻叫咗个金边粉,因为有小朋友系到就谂住唔叫辣,点知个侍应好贴心话可以将辣放埋一边,钟意先自己加!我加咗辣好好食!又系挂住食唔记得影相😭个菠萝炒饭好多菠萝又炒得几好食👍🏻仲叫咗个柚子沙律,又酸又甜好开胃☺️所以不知不觉食多咗野食黎得好快
一入到间餐厅,所有既野都好泰国feel 呀⋯⋯
个菠萝炒饭好多菠萝又炒得几好食👍🏻
仲叫咗个柚子沙律,又酸又甜好开胃☺️所以不知不觉食多咗
野食黎得好快我又挂住食所以好多都唔记得影相😭
不过我会再黎食架下次会影返!因为真系好好味!