2021-07-06 541 浏览
偶尔去东涌闲逛,揾嘢食就顺便睇下有无啲新餐厅试下,咁就行咗过酒店𠮶边,离东涌站都远远哋,要行10-15分钟,大热天时系会出汗的经过呢间餐厅,店员好热心咁推介话啲嘢好食所以就行入去试吓~虽然唔知点先系正宗嘅印度菜,不过食完呢间觉得食物质素同味道都唔错~餐厅环境唔错㗎~望出餐厅无打卡嘅风景,但座位阔落舒适可能因为新开只有几枱客,静静地倾下计系几好嘅~印式奶茶奶茶有好特别嘅香料味,好似有类似香茅/茴香嘅味道,唔系好浓烈,淡淡哋~几特别都易入口配浓味嘅食物觉得唔错印式烧烤鸡肉(6件)上枱热焫焫香喷喷,初初见到担心会好干,但食落鸡肉入面系软嫩好味嘅鸡肉烧出嚟香之余都好惹味~如果想试吓印式口味呢款真系唔错嘅选择烤鸡有个香草乳酪酱汁~配埋嚟食可以减低浓味嘅效果,食落会无咁腻~蒜香薄饼一向都觉得印度薄饼几好食~呢款食落有浓厚嘅牛油同蒜香味,会食到停唔到就咁食已经非常够味,味道完全就系法式蒜茸包~只不过系软身版咖喱鸡肉食印度菜觉得点都要食吓咖喱鸡~肉嘅份量唔算好多,不过个咖喱真系好好味~香料味道好丰富,而且食落唔系辣到要饮水嘅程度配白饭一流~烧鸡肉配饭本来系无叫到呢样嘅~一嚟食食下见啲份量唔算多,二嚟见

餐厅环境唔错㗎~望出餐厅无打卡嘅风景,但座位阔落舒适
可能因为新开只有几枱客,静静地倾下计系几好嘅~

配浓味嘅食物觉得唔错

蒜香薄饼

就咁食已经非常够味,味道完全就系法式蒜茸包~只不过系软身版

大蒜薄饼

咖喱鸡肉
食印度菜觉得点都要食吓咖喱鸡~
肉嘅份量唔算好多,不过个咖喱真系好好味~
香料味道好丰富,而且食落唔系辣到要饮水嘅程度
配白饭一流~
咖喱鸡

烧鸡肉配饭
本来系无叫到呢样嘅~一嚟食食下见啲份量唔算多,二嚟见个咖喱见剩返好多汁唔想浪费,于是就拣咗烧鸡肉,本身唔想配饭系可以配薯条的

嚟到见到觉得有少少意外~因为无谂过鸡肉会咁碎,但味道的确唔错,烧烤嘅味道好香同埋都系惹味嘅~如果两个人纯粹想闲聊饮杯嘢可以拣呢个配薯条都唔错

第一次食印度米,比泰国米幼身啲~食落比较干同散,无平时食饭𠮶种黏嘅口感。连埋咖喱食会好啲,如果就咁呢碟饭配烧鸡肉感觉就太dry喇

烧鸡肉配饭

2021-06-19
午餐
大蒜薄饼
咖喱鸡
  • 印式烤鸡串(6件)