2024-12-02 839 浏览
前排无啦啦想食Taco,然后上网揾边度有好食嘅Taco,俾我发现呢一间好似食墨西哥菜几出名!点知去到原来以前成日经过😂因为附近就系诺士佛台同韩国街我记得我好耐之前喺度饮过嘢,因为佢有室外嘅地方坐,同朋友嚟倾偈都几chill,但嘢食就未食过-辣虾墨西哥香脆玉米片🦐提外话我细个好钟意食玉米片,以前癫到会周围去揾戏院卖嘅玉米片再加芝士酱返屋企食玉米片嚟到嘅时候个size吓亲!$138竟然大碟过啲意粉又劲多配料!最开心嘅系玉米片竟然有红色同埋紫色🔴🟣 玉米片非常脆口,搭配上鲜嫩既辣虾,口感好好~仲要佢啲酱汁好似唔使钱咁,劲多芝士🧀而且配咗酸忌廉同埋牛油果酱~味道好丰富!真心食完好满足好开心,如果间餐厅喺屋企附近嘅话就好啦,我应该会成日外卖返去睇住Netflix食🥹-白酒煮蚬伴沙沙酱🐚嚟到嘅时候已经好大浸白酒味~蚬好鲜甜同埋份量都多!蚬在白酒既烹煮下,鲜味更为突出!不过食食吓觉得越嚟越重口味,有啲咸…好在有两块薄饼皮俾我哋吸收白酒蚬汁嚟食~-辣羊肉墨西哥玉米饼🌮嚟到重头戏💁🏼‍♀️系我期待已久嘅taco!所以可能等嘅时间都比较耐。Taco嚟讲我第一次配羊肉,玉米饼系柔软𠮶款,加埋羊肉都好夹!羊肉煮

-辣虾墨西哥香脆玉米片🦐

-白酒煮蚬伴沙沙酱🐚

-辣羊肉墨西哥玉米饼🌮
嚟到重头戏💁🏼‍♀️系我期待已久嘅taco!所以可能等嘅时间都比较耐。Taco嚟讲我第一次配羊肉,玉米饼系柔软𠮶款,加埋羊肉都好夹!羊肉煮得恰到好处,肉质鲜嫩,带有微微的香料味,加埋紫洋葱成件事好丰富

-墨西哥牛油果冰沙🥑
牛油果嘅比重都多!牛油果的滑顺与冰沙的冰凉感相得益彰,系一个好饮嘅沙冰!解渴一流