2017-05-07 1355 浏览
今日嚟到太和食下午茶,我哋就拣咗韩国嘢,记得呢一间韩国嘢本身系出面大街,听啲人讲夜晚都几好食架,点知佢而家有下午茶,咁就谂住入去试吓先。见到个餐牌唔系太多选择,只有薄饼、炸鸡同埋特饮可以选择,另外仲有好多韩国啤酒。我哋一人就拣咗一杯柠檬特饮,不过其实本身我拣咗橙汁特饮,店员同我地讲话冇,所以我就拣咗柠檬特饮,另外我哋拣咗一个炸鸡。呢间餐厅好得意,要自己系出面落呵打,跟住就有店员送啲食物同埋饮品俾你,炸鸡个方面我哋叫咗芥末酱而且仲有少少辣嘅炸鸡,见到卖相好吸引呀,上面仲有几条年糕食啊,鸡咬落去外面脆,而且鸡肉好滑嫩,比我想像中好味好多啊,食完都忍唔住继续食,连我个朋友都大赞,出乎我的意料之外,因为佢啲酱汁会喺皮嘅上面,我哋初时以为啲鸡肉皮会变咗好林,点知原来有脆嘅感觉,正呀!柠檬特饮好大杯,但系其实成半杯都系冰,对于女仔嚟讲就唔好饮咁多冻野啦,但系入面嘅柠檬味道好浓,而且见到好多柠檬肉,真系真材实料,又可以解渴。两个人食下午茶,大约$100左右啦,价钱都算合理嘅。

两个人食下午茶,大约$100左右啦,价钱都算合理嘅。