2016-06-17 1056 浏览
今早到呢度食早餐由一开始无咩人食到依家多左好多人食呢份早餐HKD39,连餐饮值得一赞系个兵加肠,入边加左九层塔叶,几特别,系出面冇试过。窝夫卖点系自家制,唔太甜,够松软,个边仲有少少脆添。呢份HKD42,连餐饮呢份餐有车厘茄或菇选择。车厘茄上碟系有加热过,但个热度又未至令茄皮爆裂,车厘茄系完整咁上枱,食落有D微暖。有段小插曲,话说当畀完钱,坐低咗,先发现佢落咗太阳蛋。由于我其实好易肚痛唔舒服,所以唔会食生蛋,包括太阳蛋。点知同counter 个人话想转熟蛋时,佢系话「我地今日好忙,转唔到」真,第一次转熟蛋被拒绝虽然最后系果个人既同事打完场咁帮我转左,但我真系唔明反一反蛋真系咁耐?而且我份餐系咁咁落单,系我份餐前仲有两三份未上丫!提外话,隔咗一阵,听到又有个女人要求转熟蛋,个counter 人兄继续拒绝,个女人反问左句「反一反蛋之㖞,好简单丫!」counter 人兄最后都系屈服咗!呢度除咗counter 人兄外,其他人态度都好好而且,呢度嘅窝夫系好味的,似系啱啱整起,配埋个微暖的蜜糖,真系超正奶茶,原本点餐时要咗一壶红茶同一杯奶茶,点知落咗两壶红茶!但有计,因为红茶会畀多一杯奶,自己因应
今早到呢度食早餐

由一开始无咩人食到依家多左好多人食
呢份早餐HKD39,连餐饮

窝夫卖点系自家制,唔太甜,够松软,个边仲有少少脆添。
呢份HKD42,连餐饮

真,第一次转熟蛋被拒绝

呢度除咗counter 人兄外,其他人态度都好好

奶茶
,原本点餐时要咗一壶红茶同一杯奶茶,点知落咗两壶红茶!但有计,因为红茶会畀多一杯奶,自己因应份量落,自制奶茶

2016-06-17
$41 (早餐)