2024-08-31
虽唔唔太就脚但几钟意入跑马地一带嘅宁静CARVER 可以话系我几钟意嘅酒店扒房记得几次嚟个手切薯条都系大满贯忍唔住疯狂推荐畀身边朋友「佢个薯条好fit!你要试真系要试!」回头feedback 大家都赞证明此言非虚我冇吹大今次就想吹奏一下个mashed potato Crazily a devil dish作为个side dish 佢绝对💯抢foc 忍唔到个我清左成盘对面嘅朋友好收歛地食完全唔同我争变相令我放肆Butter & cream 煮出嚟有啲烟un 口感相信有落埋少少cheese先做到呢个效果Anyway,fat good damn good 食完再减 🔥 🔥另外menu又转咗新item一心想食Maryland Crab Cake 今次变成Mediterranean seafood cake 一样都系「thick cut」食到实在嘅海鲜鲜甜味道另一道Grilled portobello salad 酸甜开胃嘅portobello正常发挥 Main course 系USDA Prime Striploin同lamb rack 以酒店级扒房level计两者都系预期之内嘅发挥唔驶文字表
但几钟意入跑马地一带嘅宁静
CARVER 可以话系我几钟意嘅酒店扒房
记得几次嚟个手切薯条都系大满贯
忍唔住疯狂推荐畀身边朋友
「佢个薯条好fit!你要试真系要试!」
回头feedback 大家都赞证明此言非虚我冇吹大
对面嘅朋友好收歛地食
完全唔同我争变相令我放肆
Butter & cream 煮出嚟有啲烟un 口感
相信有落埋少少cheese先做到呢个效果
Anyway,fat good damn good
食完再减 🔥 🔥
另外menu又转咗新item
一样都系「thick cut」
食到实在嘅海鲜鲜甜味道
Lamb rack 有薄薄一层herb crust
食落多咗份特别嘅香气亦冇咁腻
但太full嘅我只能浅尝
个人钟情酸甜嘅lavender spheres
Mixed with berries 再加上blueberries ice-cream口感层次丰富
至于mocha pillow 就朋友话好食
有啲似挺身版本嘅tiramisu
我就觉得偏甜
Again全餐饭都冇争食
😋满足desu!