2018-08-15 911 浏览
#美食日记:系湾仔与大只形男食左汉堡包🍔之外,点会食甘少野,系附近行左个圈,发现左一间新开既铺头,入左去参观,铺头入装修简约,旦有格调,以开放式厨房为主,顾客可以一揽厨房情况。呢间铺以买意大利雪糕🍦(gelato)为主,gelato 雪糕分别有6只味,我叫左平时钟意食既焦糖味,雪糕充满浓浓既焦糖味,入口都好滑,甜度偏甜,雪糕筒都保持松脆,旦店员滗雪糕既技术有待提升,可以滗得令啲。系食紧雪糕之际,呢间铺头老板都出左离同我地倾计,佢仲比左两款gelato soft,即系软雪版既gelato,分别有两只味:芒果同金芝麻,两款软雪糕都好好味,一款充满浓浓既芒果香,酸酸甜甜;一款充满浓浓既芝麻香,如果老板一早出现比我试呢两款,我应该会买呢种gelato soft,#推介推介。另外,gelato 佢更推荐绿茶,不过食到好饱,下次有机会再试,食左既朋友话我知好唔好食。老板个人都好friendly,而且同分享对做雪糕既坚持✊,更同我地讨论左现时卖茶/奶茶风气再一次系香港盛行,老板话对上一次已经系20年前,哈哈🤪🤪🤪⋯⋯老板同顾客倾计又系一种marketing 技巧,对呢间铺留住左深刻印象⋯⋯ 地址:D
系食紧雪糕之际,呢间铺头老板都出左离同我地倾计,佢仲比左两款gelato soft,即系软雪版既gelato,分别有两只味:芒果同金芝麻,两款软雪糕都好好味,一款充满浓浓既芒果香,酸酸甜甜;一款充满浓浓既芝麻香,如果老板一早出现比我试呢两款,我应该会买呢种gelato soft,#推介推介。另外,gelato 佢更推荐绿茶,不过食到好饱,下次有机会再试,食左既朋友话我知好唔好食。老板个人都好friendly,而且同分享对做雪糕既坚持✊,更同我地讨论左现时卖茶/奶茶风气再一次系香港盛行,老板话对上一次已经系20年前,哈哈🤪🤪🤪⋯⋯老板同顾客倾计又系一种marketing 技巧,对呢间铺留住左深刻印象⋯⋯ 地址:Dood Bottega Gelateria (湾仔)
湾仔轩尼斯道288号英皇集团中心地下G13号舖

ig: year19.92 #喜欢比个like #美食推荐 #不定期分享 #开心share #雪糕 #gelato #food #foodie #湾仔
  • gelato  soft