2022-12-09
最近既天气终于转凉,个人一冻就会特别容易肚饿,所以身为一个骨子里系食货把既我潜意识话我知要出动喇。是日黎到旺角油麻地之间既楼上cafe,呢间餐厅叫double cafe, 装修都有特别风格,而且分两边既座位,容纳量系好足够。位置就系地铁站行唔洗5分钟就到。餐厅系主要食西餐,而且好多特色饮品,我地叫左一杯世界(随你)和玫瑰果冰茶,😊随你系类似百香果梳打的味道。叫左炸软壳,一人一只,都炸得几Juicy。仲有一个沙律晚餐,跟餐+$35 甜品转心太软雪糕。呢个甜品唔错。心太软即整,暖粒粒,唔算甜,几好食。我地两个女仔食都非常饱,呢餐大满足,而且佢仲可以借d broad game 玩 多人聚会都好适合。叫餐都好方便,系张台附近佢有一个钟仔俾我哋揿,一揿个侍应就会过嚟。