2022-02-03 1186 浏览
本来都觉得连锁店Burger冇咩野好写,但就系想赞下Five Guys嘅服务同卫生情况。湾仔店嘅各位店员都面带笑容😊,同客人有讲有笑。另外,就算系同一位店员制作食物+收钱,佢地每次转换动作都会换手套🧤。呢啲程序你可能觉得系理所当然,不过好多餐厅/小店都都做唔到,收完钱就直接掂食物😪🌟Cheese Burger🍔 (All The Way)比起👧🏻两年前食过一次Five Guys,今次唔会因为多酱汁/肉汁而令面包皮过湿,不过块Patty就似煎过龙太干了😖。加埋磨菇、酸瓜等配料,不过不失啦🤪🌟Regular Fries明明👦🏻就唔太钟意食🍟+Five Guys薯条份量出名多,但系👦🏻👧🏻都系叫左Medium Size🌚 粗切薯条用花生油炸🥜,加埋盐同香辣粉系几惹味😍。不过份量多到两个人Share都食净唔少。🌟Milkshake 今次就叫咗Salted Caramel + Malted Milk + Banana🍌+ Bacon 🥓+ Oreo Crumbs。脆烟肉又咸又甜,同奶昔真系好夹!麦精同香蕉、Oreo都系不败组合之选,就算奶昔系偏甜+偏腻,但去得Five Guys一定要饮!

🌟Cheese Burger🍔 (All The Way)

🌟Regular Fries

🌟Milkshake