餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2019-09-27 504 浏览
要喺铜锣湾依个乜都贵过人嘅地点,想食餐有质素但又唔太贵嘅晚餐,难道真系冇可能??非也非也,之前食𠮶一间好味又唔贵,主打手工饺子,叫做〈饺掂〉嘅专门店终于喺铜锣湾有分店!!虽然价钱唔贵,但店内嘅装修同卫生绝对唔马虎。除咗有各式各样嘅饺子之外,仲有腌萝卜喺枱面畀大家开胃开胃,本小兔见到嘅时候对眼真系即刻发晒光。〈龙凤松茸双灼饺跟状元九鼎汤〉乜都唔使讲,当然第一时间要叫佢哋嘅生招牌!!黑松露同白松露灼饺套餐仲有埋佢哋独步自家秘制嘅状元九鼎汤,绝对必食!!〈状元九鼎汤〉热辣辣先呷一口绝无味精嘅〈状元九鼎汤〉,由鲮鱼同鲗鱼加上粉葛同赤小豆所熬制而成,入口即刻有浓烈嘅葛香同鱼嘅鲜甜味,有温肾益气同滋润养颜嘅功效,饮完都即刻觉得自己靓咗。黑白松露嘅饺子皮薄馅靓,带有劲浓郁嘅松露香味,松露控必食之选。〈大白菜猪肉煎饺(中)〉煎饺同样出色,馅料涨卜卜又够美味,外皮煎得干身脆口不油腻,正!!〈元贝猪肉煎饺〉元贝馅料的煎饺更多带一分海鲜的咸鲜味,食到舐舐脷。〈重庆鲜肉云呑(中)〉带点麻麻辣辣的,好惹味!!馅料仲加埋有木耳丝,口感层次丰富,好食好食。〈四川凉面〉〈狮子老公〉净系食饺子唔够饱,所以叫左个清爽Q

虽然价钱唔贵,但店内嘅装修同卫生绝对唔马虎。

龙凤松茸双灼饺跟状元九鼎汤

〈龙凤松茸双灼饺跟状元九鼎汤〉

状元九鼎汤

〈状元九鼎汤〉

大白菜猪肉煎饺(中)

〈大白菜猪肉煎饺(中)〉

元贝猪肉煎饺

〈元贝猪肉煎饺〉
元贝馅料的煎饺更多带一分海鲜的咸鲜味,食到舐舐脷。

重庆鲜肉云呑(中)

〈重庆鲜肉云呑(中)〉

四川凉面

〈四川凉面〉
〈狮子老公〉净系食饺子唔够饱,所以叫左个清爽Q弹既凉面,加埋麻酱一齐食,爽!!

山楂雪梨水

〈山楂雪梨水〉
最近天气开始入秋,喉咙干干地。所以就点埋佢哋自家制嘅〈山楂雪梨水〉,润得嚟又酸酸甜甜咁,饮完觉得好舒服。

店家好有心,铺头通常有嘅都系普通调味料,但系呢间就有埋特色嘅菜蒲辣椒酱同四川辣椒酱,各位重口味嘅朋友有福了

总结:价钱抵又有质素,而且各位姐姐嘅服务态度都非常好,绝对值得再次光顾。
龙凤松茸双灼饺跟状元九鼎汤
状元九鼎汤
大白菜猪肉煎饺(中)
元贝猪肉煎饺
重庆鲜肉云呑(中)
四川凉面
山楂雪梨水