2021-04-19 974 浏览
大围之友对依间潮洲打冷应该都唔陌生,之前因为疫情停业左一段时间,最近重开就约埋朋友一齐去!好耐冇食,食物质素依然无变,都系咁好食,又大大碟 1. 嗌左佢好出名既黄油乌头,平时唔钟意食鱼既我都觉得佢既乌头好好味,肉质又香又滑(最怕食到鞋烚烚既鱼肉) 2. 千岛酱咕噜虾球啲虾又大粒又弹牙,咕噜够酸 3. 鹅片入味又够淋,每片都大大片,厚薄适中,唔肥 4. 蒜香通菜好爽口,咬落去索索声,调味刚好,系望落油左少少🤏🏻 5. 潮洲蚝仔粥好大兜,蚝仔新鲜,入面有鱼干好香好咬口,好潮洲风味,like! 当晚系weekend,好爆场,好彩预早啲去攞位,坐低半个钟就坐满人,真系好受街坊欢迎。不过可能因为岩岩重开加上多客,上菜速度慢左啲,不过都可接受。 Menu上好多野都好想嗌,最衰限4人一枱,嗌唔到咁多野,迟啲放宽返人数再嗌多啲朋友一齐去,佢啲卤味、猪红、蚝饼以前食过都好好味,仲有海鲜都好新鲜,一定会再帮衬!

2. 千岛酱咕噜虾球啲虾又大粒又弹牙,咕噜够酸

3. 鹅片入味又够淋,每片都大大片,厚薄适中,唔肥