2014-07-17 7171 浏览
是日合共9位朋友响附近开会后一齐嚟食饭,由于有位朋友系港大校友,所以我哋可以嚟食饭。呢度价钱合理,所以好彩该校友早几日已经book定台,否则肯定无位。杏汁白肺汤 : 非常足料,杏仁味浓郁,白肺干净,份量足,一窝可以分成9碗。虾多士 : 而家得番好少地方做呢度菜,虾胶新鲜弹牙,即炸热辣辣,火喉刚刚好,食一嚿真系唔够喉。粉丝杂菜煲 : 一般般,下次可以改点其他菜。南乳斋煲 : 腐皮超多,南乳味不太浓,一般水准。古法盐焗鸡 : 用上新鲜鸡,附上好耐都未食过嘅新鲜鸡内脏,谂唔到鸡内脏最受欢迎,好快就俾大家食晒。盐焗鸡鸡味香浓,盐焗时间刚好,鸡肉刚熟而不会韧。子萝咕噜肉 : 通常外面食到的都是菠萝咕噜肉,但系呢度就有子姜菠萝咕噜肉,而家子姜当做,所以很嫩而无渣,咕噜肉皮脆肉松,可以说是我食过最好食的,强烈建议大家必叫。果皮蒸肉饼 : 果皮香味带出猪肉鲜味,与坊间行货之作有所不同,送饭佳品。虾子柚皮 : 虾子味淡,未能使柚皮上味,所以味道不够。子姜鸡球 : 由于之前的子萝咕噜肉好食,所以我哋再叫一道子姜菜式,但是此菜式只可以说是不过不失,没有惊喜,所以没法和子萝咕噜肉相比。

杏汁白肺汤
虾多士
粉丝杂菜煲
粉丝杂菜煲 : 一般般,下次可以改点其他菜。
南乳斋煲
南乳斋煲 : 腐皮超多,南乳味不太浓,一般水准。
古法盐焗鸡
子姜咕噜肉
果皮蒸肉饼
虾子柚皮
虾子柚皮 : 虾子味淡,未能使柚皮上味,所以味道不够。
子姜鸡球
2014-07-14