2023-04-13 33 浏览
见到重庆大庆地库翻新咗,落去睇下有咩分别啦,一落去行几步就见到有间poke bowl ,门好夏威夷风,而且入面好多人😂所以入咗去试下今次叫咗两个poke bowl+野饮同一个小食, signature poke bowl $88/$98,自选嘅都系差唔多价钱~本身觉得唔系特别平但起尖沙咀地段可以接受,点知个饭一上黎系好大碗,大到两个人都够食咁济🤔仲要唔止饭多,系连料都多,真系好抵食🤑火辣辣鸡胸+桂花乌龙茶(冻)$98火辣辣鸡胸有慢煮鸡胸、蕃茄、豆腐、鸡蛋丝、青柠辣酱,个酱都几辣,好彩叫咗酱另外上😂珍珠糙米咬落烟烟韧韧,整体都唔错,几好食桂花乌龙茶个熊仔樽几得意,茶用咗冷泡茶,饮落唔苦涩加州风味+士多啤梨奶昔$136加州风味有三文鱼刺身、三文鱼籽、青瓜、鸡蛋丝、果仁芝麻酱,底层拣咗寿司饭加沙律菜,份量都系好多😂每样材料都好新鲜,果仁芝麻酱同平时食到嘅唔同,真系有阵果仁嘅香气~寿司饭调味唔错,唔会抢咗食材嘅味道士多啤梨奶昔几好饮,唔太甜,饮到士多啤梨香 本身想叫牛油果奶昔,但可惜卖晒~唯有下次再饮炸薯虾$48薯虾系用啲薯仔丝包住只虾一齐炸,食落口感几好,唔会话好脆好硬,薯丝有少少烟韧嘅感觉
火辣辣鸡胸+桂花乌龙茶(冻)$98
桂花乌龙茶个熊仔樽几得意,茶用咗冷泡茶,饮落唔苦涩
加州风味+士多啤梨奶昔$136
士多啤梨奶昔几好饮,唔太甜,饮到士多啤梨香
本身想叫牛油果奶昔,但可惜卖晒~唯有下次再饮
炸薯虾$48
  • 加州风味