2018-02-21 101 浏览
去朋友家拜年 黎开黄埔 见到间九号水产唔知系咪新既 去拣左呢间拉面试下装修唔错呀 难得有吧枱 就拣坐系吧枱首先黎一份小食-日式煎饺子 (5只)入面系少菜多猪肉馅 咬一啖劲juicy 甜甜地 点酱油唔会咸 好好味再黎一碗特上辛辣味噌拉面(直面)初时有直面同曲面拣 因为未试过 所以各叫一碗面食 直面系幼啲 感觉硬啲会更好食有咬口 呢碗辛辣汤底 已经系普通辣 但系好辣 佢既激辣我唔敢想像第二碗系特上原味豚骨拉面(曲面)曲面就似似地公仔面 当然系烟un既 个人喜好普通口感就够汤底就最基本既豚骨汤 好浓好香两碗既豚肉都烧得超香 有四片 小小肥肉 好味对于我呢啲芽菜控再追加一份芽菜食再黎三个小食吉列炸豪外脆内多汁鲜甜 香牛肉薯饼内有少量洋葱 我就麻麻地 最后成个比朋友食哂 佢话系叫左咁多款最好味既小食炸紫菜墨鱼咀黎到好香紫菜味 食落都好重紫菜味 有小小盖过墨鱼味 但系好爽脆 紫菜味轻手啲会更好叫左三枝梳打饮品 分别苹果 桃 同提子三枝都试下 个人认为桃同提子都好饮 感觉fresh啲食左咁多野400蚊有找,都算抵既

装修唔错呀 难得有吧枱 就拣坐系吧枱

首先黎一份小食-日式煎饺子 (5只)

再黎一碗特上辛辣味噌拉面(直面)

第二碗系特上原味豚骨拉面(曲面)

曲面就似似地公仔面 当然系烟un既 个人喜好普通口感就够
汤底就最基本既豚骨汤 好浓好香