2022-06-25
围威喂(荃湾广场)📍荃湾广场4楼432号舖🍾用餐体验及环境呢间餐厅主要食东南亚风味嘅菜式,亦有提供素食menu,逢星期一、初一、十五order素食仲有85折,我同朋友就咁啱星期一去咗呢间餐厅食lunch,食物嘅质素都几高,系用心制作,值得一试☺️主食:🤍 泰式街头卤水猪手饭 $59卤水猪手嘅卤水汁腌得好入味,猪手肉质软腍,而猪手块皮又有弹牙嘅胶质,米饭粒粒分明,好味啊😋👍🏻小食:🤍 Omni Pork新猪肉生菜包 $88呢个生菜包采用嘅系新猪肉,食落口感同味道同平时嘅猪肉无咩分别,但系就更加天然健康😌💪🏻 新猪肉同埋葱蒜香茅辣椒一齐炒香,再包喺块新鲜嘅生菜,滴少少青柠汁,无得顶😆👍🏻 素食嘅menu可以走五辛同蛋,体贴素食者嘅需要🥰🤍 脆卜卜春卷 $24呢个追加嘅春卷真系炸到脆卜卜,入面包住嘅馅料都好丰富,仲加咗好香嘅芋头丝,正啊!🤍 扎扎跳手打虾饼 $30呢个虾饼都整得好出色,新鲜热辣即叫即炸,咬落去仲系热辣辣,炸粉嘅厚度亦都系刚刚好,最惊喜嘅就系虾肉真系好弹牙好好味,高质🦐😋😆饮品:🧋 是谂但泰式珍珠奶茶 +$14夏日炎炎我哋就叫咗杯泰式珍珠奶茶消暑,好香嘅泰国茶叶味道,珍珠咬落口亦
📍荃湾广场4楼432号舖
🤍 脆卜卜春卷 $24
🤍 扎扎跳手打虾饼 $30
饮品:
🧋 是谂但泰式珍珠奶茶 +$14
夏日炎炎我哋就叫咗杯泰式珍珠奶茶消暑,好香嘅泰国茶叶味道,珍珠咬落口亦都好烟韧,必点嘅特色饮品👍🏻
整体评分:
味道 🌟🌟🌟🌟