2023-03-17
呢度系中环嘅一间小店,系由两公婆开既,男士好有礼貌🤵♂️😆见到佢同啲客人都有倾有讲,难怪咁多熟客呢度系卖轻食,汤、面包、咖啡、茶,见到都有国人同埋OL帮衬👯♀️我叫左一个巴马火腿芝士意式三文治🥪首先个包系自家制,有丰富嘅橄榄油味道,而且好脆;跟住你会见到老板即刻从雪柜里取出Ham (Duchessa MEC prosciutto),即刻喺机到刨出来,火腿份量好有诚意,真系几多🍔然后仲会有一块簿簿而浓味既provolone dolce 🧀 、火箭菜、蕃茄仔。成个包嘅份量,真系几多。对得住呢个价钱☺️加左一个 Tomato Soup 蕃茄浓汤 🍅🥫听到老板讲话佢系自己煲,无加罐头材料,饮落口酸酸地,味道真系几天然😌另外叫咗一杯嘢饮 Latte 咖啡味好顺滑,拉花尚可☕️大大杯 因为呢间舖头其实系主打中国茶,我见到啲外国人都会专登嚟嗌,可谓中西文化交集😗朋友都叫咗两支嘢饮 - Organic sparkling lemon 有机有汽柠檬 同埋苹果汁,都好饮,好开胃😗本身呢间店舖仲有啲 🥐 pastry 老板话系由佢老婆整,不过咁啱今日佢老婆唔得闲,所以就冇卖lu 唔紧要啊,我下次再来❤️