2021-08-03
这一天我们放假来到西环,去西环海滨长廊行吓,再睇吓香港大学站附近有啲乜嘢食。见到呢间日式店感觉都几好,餐牌嘅选择都好多,所以这晚就决定食鱼生饭晚餐吗入去嘅时候,见到好多食客都系食鱼生饭,好吸引!首先以面豉汤同沙律作前菜。面豉汤嘅味道都几香浓,沙律菜好清新。花锦鱼生丼上有满满嘅肥美嘅鱼生!我最爱嘅三文鱼生😊 肉质细嫩,加少少Wasabi之后同丼饭一齐食,突出佢嘅鲜😊 三文鱼子胀卜卜,好大粒!食嘅时候好满足!咸咸香香嘅感觉好好味😊 其他嘅食材及渍蛋也令成个饭更滑更升华😊梦之丼嘅海鲜同埋份量更加丰富!三文鱼蓉份量好多好肥美,三文鱼子粒粒饱满,帆立贝鲜甜,牡丹虾大只厚肉,海胆味道浓郁亦口感嫩滑,松叶蟹肉质软嫩并带微微甜味😊另外我哋再点左一啲刺身及小食石垣贝味道清甜;深海池鱼都几厚身,有油脂感,味道都几鲜;柔煮鲍鱼保留着清甜原味,口感唔错;蟹皇酱烧蟹膏豆腐味道香浓,豆腐好滑及重豆香,配合埋细嫩嘅粒粒蟹膏,超正😊满足的一餐!开心!
入去嘅时候,见到好多食客都系食鱼生饭,好吸引!
另外我哋再点左一啲刺身及小食
满足的一餐!开心!