2020-10-15 379 浏览
最近掀起一片风潮,梗系约埋老板(其实佢想食一兰,不过比我夹左过嚟)支持小店舔尽光环㗎啦!呢间龙门冰室都算高调啦,一于就拣呢间啦!本身对排队食系有啲抗拒嘅,不过为咗香港嘅将来冇办法啦,等左一段时间终于入到去食啦,系超多人嘅都好彩有卡位坐下,不过一坐就坐左5分钟因为完全冇人理嘅,之后有人过嚟睬吓你又要等几分钟先至落到单,不过我哋都好彩㗎啦,隔离枱要杯水要等5分钟跟住唔知10几分钟之后仲要落错单搞到冇嘢食咁好啦其实要点乜都话冇嘅(我食咗几十年嘅沙嗲牛面要同佢告别一晚)点左一个吉列猪扒公仔面跟番茄汤,有个炒蛋同埋果占多嘅,跟住一客蜜糖鸡翼首先讲吓个蜜糖鸡翼,好特别,特别咸嘅你点会谂到蜜糖系可以喊嘅?真系犀利!炒蛋十成熟。。算数,果占多尚可吉列猪扒呢都算系咁啦中规中矩,个面就大镬啦!冇味㗎大佬!食咗两啖睇住佢胀到意粉咁样,完全食唔落。。食完仲好口干添其实都算好彩喇。。对面两个男仔叫咗咖喱牛腩饭,𠮶啲咖喱系酸㗎!!真系豉油得来不易,香港人要好加油先得喇。。唔系真系唔知点样将腐朽化为神奇老板嘅评分,伙计9hea嘅程度绝对
呢间龙门冰室都算高调啦,一于就拣呢间啦!
首先讲吓个蜜糖鸡翼,好特别,特别咸嘅
你点会谂到蜜糖系可以喊嘅?真系犀利!
炒蛋十成熟。。算数,果占多尚可
吉列猪扒呢都算系咁啦中规中矩,个面就大镬啦!
冇味㗎大佬!
食咗两啖睇住佢胀到意粉咁样,完全食唔落。。食完仲好口干添

老板嘅评分,伙计9hea嘅程度绝对超越澳牛

最后一句

好味是良知 呀。。

龙门冰室 铜锣湾登龙街 — 食光环。