2017-06-09 706 浏览
今日系屯门周围行,同朋友一齐都想食西餐,见到意粉屋有晚餐set好似唔错,就入左去食喇~天气咁热即刻想食D清新少少既野,所以头盘叫咗「哈密瓜风干火腿伴黑醋」, 蜜瓜果然好鲜甜同中和返火腿嘅咸味,而火腿都唔系平时市场买果D得个咸字,成件事好fresh好好味之后就嚟意粉喇,叫左「北海道带子‧日本鱿鱼墨汁意大利粉 」成个卖相都算唔错,布满晒墨鱼汁,而且带子煎得好香都算新鲜,好味但真系食几啖就抺下咀,唔系就成个咀都黑晒哈哈我份人好中意食鸡翼,去到边都一定要食,所以就叫左个「柠蜜鸡翼」,甜甜酸酸都算唔错终于到喇!作为松露怪一见到黑松露点会唔叫呀!呢个系「烟肉大啡菇黑松露酱薄饼」,一黎到都已经有好香黑松露味,食落都好重味,岩晒我呢只松露怪,加上有烟肉,成件事更香口,饼底亦唔会太油,冇乜罪恶感哈哈成餐饭都好满意,值得一赞系侍应态度好好。我会再为黑松露而黎嫁!!

哈密瓜风干火腿伴黑醋

北海道带子‧日本鱿鱼墨汁意大利粉