2021-04-21 124 浏览
星期日夜晚想食印度菜去了佐敦Curry Leaf一尝, 可能已经8点多餐厅唔多人, 一入去印藉店员好有礼貌招呼. 先黎一小碟薄脆做小食, 主菜柯打了Curry Butter Chicken, Masala Chickpea, 素菜咖喱角同Cheese Naan. 咖喱Butter chicken鸡肉够嫩, 咖喱少辣中相对比较甜, 配cheese naan好好味. Masala chickpea看似简单平凡, 入口唔算太辣而且食到不同香料味道, 但after taste的辣味都反而先厉害, 会愈食愈辣. 虽然如此, 味道亦算不错. 见辣辣地即时叫左杯Mango lassi解辣, 相比起其他印度餐厅, 呢杯lassi唔会太甜, 比较岩我口味. 总结一餐简单而又正宗印度菜, 可以推介!
Mango Lassi
2021-04-11