2022-07-07 408 浏览
🇵🇰Bookmark 左一段时间既TRIBES ,大家都知道我近日排迷上左印度菜,呢一间餐厅喺印度菜嘅朋友,巴基斯坦菜,咁即系Friend 啦,更加要试吓,由巴基斯坦籍厨师主理,非常地道正宗,餐厅位于金马伦道,地理位置非常方便,一上到去最吸引就系个店舖招牌,有一幅用玻璃樽装住嘅香料墙,中间就是招牌,好明确话俾你知巴基斯坦菜都系用多种香料烹调😋😋餐厅装修都好有特色,有好多唔同巴基斯坦嘅饰物,挂画,吊灯,环境一流,座位非常宽躺,仲有向街落地玻璃嘅梳化位,好适合三五知己边食边倾偈👍🏻👍🏻▪️Golggappe $ 68印度常见的一种街头小吃,为空心的油炸球,用手指在上面按出一个洞来,填上马铃薯泥、洋葱、番茄、豆类等等,再浇上一种绿色的非常酸的汤汁,第一次食觉得几得意,这里的绿色汤汁有点类似酸梅汤加咗少少盐,整体味道唔错▪️Chicken Makhni $ 128奶油咖喱鸡我哋点咗半份,都有成10件鸡,份量非常慷慨,酱汁用咗超级多香料微微辣,食嘅时候仍然会食到粒粒香料碎,鸡件非常入味,超级惹味,酱汁用嚟配Naan 好好食▪️Garlic Naan $ 38每次食Naan 都一定要食蒜蓉味,这里的N

▪️Golggappe $ 68

▪️Chicken Makhni $ 128

▪️Garlic Naan $ 38
每次食Naan 都一定要食蒜蓉味,这里的Naan 系原块上,份量仲要大过我块面,饼边皮香脆中间好烟韧,面头见到蒜蓉粒同埋溶化既牛油,好好味😋😋

▪️Kalwanji Naan $ 38
本来我哋打算只系叫一份Naan ,跟住老细话一件一定唔够食,我哋唯有听从,佢介绍咗呢个黑色小茴香既烤饼,一上枱以为系芝麻,这个烤饼味道比较清,但系会食到粒粒小茴香嘅味道,非常唔错,但系最后都系食剩少少😎

▪️Virgin Mojito $ 58
我哋对住吧枱,远远就见到职员,攞住支棒,系咁打碎啲青柠同埋芫荽,就知道一定好味,卖相好靓,味道如我哋所料,超级香浓青柠芫荽味,好足料,食完辣嘢非常解渴

▪️Mango Lassi $ 48
每次食印度嘢我一定会饮,暂时呢杯系排第一名,喜欢呢度既Mango Lassi 比较重芒果味,乳酪和牛奶打得好细滑,而且唔太甜,我钟意

• Garlic Naan
  • Chicken Makhni