2021-02-07
喺尖东站L1出口一出,就见到嘅 The Salfee Bar,可以话系闹市里面嘅一片绿洲🏝堂食嘅座位好舒服、宁静同松动,仲有户外位𠻹!不论要等人🕙 想做下文青睇书📖 或者带住毛孩 🐶🐱 揾食都好适合好喇讲返食咗啲乜先和风薯粉莲藕沙律 x 椰香甘笋虾仁沙律韩式牛肉椰菜花碎沙律 x 椰香甘笋虾仁沙律宇治抹茶拿铁朱古力拿铁和风薯粉莲藕沙律好清新,酸酸甜甜好开胃韩式牛肉椰菜花碎沙律🌶 主要食到泡菜嘅味道,但亦都有肥牛嘅肉香,豆腐亦有助中和辣味,整体都好惹味不过如果牛肉可以多啲就好喇~椰香咖喱甘笋虾仁沙律🌶 虾唔算大只,但都有成5-6只都几慷慨。沙律入面都加咗天贝,即系由黄豆发酵出嚟嘅豆饼,唔讲我以为自己食紧鸡肉呀整体嚟讲,3款嘅沙律都调味得好好,足料又大份,我觉得一盒可以两个女仔share食都得👯♀️宇治抹茶拿铁,抹茶份量啱啱好,唔会落太多变得好苦,奶香都够而且整杯口感都香滑。朱古力拿铁,我哋转咗用燕麦奶去冲,依然好香浓!不过我哋就觉得真系太细杯最后想赞一赞餐厅嘅环保措施,佢哋大部分都系用可生物降解餐具👏🏻 不过建议可以提供更多堂食餐具就更好💚
堂食嘅座位好舒服、宁静同松动,仲有户外位𠻹!
好喇讲返食咗啲乜先
和风薯粉莲藕沙律 x 椰香甘笋虾仁沙律
韩式牛肉椰菜花碎沙律 x 椰香甘笋虾仁沙律
宇治抹茶拿铁
朱古力拿铁
和风薯粉莲藕沙律好清新,酸酸甜甜好开胃
朱古力拿铁,我哋转咗用燕麦奶去冲,依然好香浓!
不过我哋就觉得真系太细杯
和风薯粉莲藕沙律+ 椰香咖喱甘笋虾仁沙律