2024-10-09
💖元朗Yoho Mall呢间粉红色💓泰国餐厅嘅午市套餐几抵食,$98起包括餐汤、前菜、饭面、主菜、甜品同饮品6项,好多都各有8-12个选项,今日黎试下~1️⃣Weekday Lunch Bento🍽️ $98💖今日嘅餐汤系冬瓜汤,清甜带丝咸香嘅汤底暖笠笠好舒服。饮品好多选择,要左免费嘅冻果茶同热玄米茶。💖前菜🔸泰式无骨凤瓜:入口Q弹,食落酸辣开胃🔸杂菜春卷:外脆内爽,清新蔬菜配上薄脆炸皮,点埋泰式甜辣酱更好味🔸泰式炸鱼饼:弹牙足料,香茅味清新💖主菜➕饭面🔸 杂锦海鲜黄咖哩➕泰式凉拌捞金边粉:黄咖哩口味偏甜唔会好辣,有鱿鱼、青口、蚬肉、大虾、薯仔等,入口弹牙饱满、肉质新鲜。捞金边粉搭配酸辣汁、九层塔、洋葱、辣椒、青瓜、胡萝卜、花生碎、青柠等,味道口感丰富,整体食落清爽解腻,轻盈唔heavy~🔸香叶炒虾球➕金砖蒜蓉包:虾球肉质饱满嫩滑,裹满浓稠嘅酱汁,融合左酸甜咸辣,搭配味道香浓、口感脆嘅蒜蓉包更香口🔸泰婆婆秘制海南鸡➕白饭:滑嫩嘅鸡件同鸡皮淋上甜辣酱,再搭配清新嘅番茄同青瓜,香口得黎唔油腻,我配左白饭,都可以自选鸡油饭💖甜品🔸是日甜品:香甜嘅斑斓奶冻淋上椰奶,配香滑嘅芒果粒🔸招牌新地:加配升级
1️⃣Weekday Lunch Bento🍽️ $98
💖前菜
🔸泰式无骨凤瓜:入口Q弹,食落酸辣开胃
🔸泰式炸鱼饼:弹牙足料,香茅味清新
💖主菜➕饭面
💖甜品
🔸是日甜品:香甜嘅斑斓奶冻淋上椰奶,配香滑嘅芒果粒
🔸招牌新地:加配升级,香甜带椰丝嘅椰子雪糕配上仙草、甜粟米、斑斓条、椰子冻、红豆等,再淋上奶盖同花生碎,口感味道都好丰富!
🔸双重芒果:必食佢地嘅刨冰!$88加配超大份刨冰,份量适合2-3人share,仲有7款特色口味。双重芒果底部系芒果块同香浓嘅芒果酱,配上滑嫩西米、绵密刨冰、湿润蛋糕体、香甜椰子雪糕、厚重奶盖同香脆焦糖脆饼,睇得又食得!
💖环境舒服阔落,靓装得黎仲有打卡梳化位同户外座位,QR code落单方便。