2024-05-23 161 浏览
喺旺角区揾间正宗又好味嘅泰国菜?我绝对推介你去「泰屋」!呢间餐厅唔单止环境有泰式风情,座位亦都好舒适宽敞。而且佢哋嘅菜式唔单止质素高,分量亦都丰富。你可以拣选不同款式泰式美食,咖哩、串烧等各种美味!我地点咗泰屋嘅腌肉碎生菜包。呢个菜式真系好美味,腌肉碎鲜美多汁,配上新鲜嘅生菜包裹,一口咬落去,肉汁同埋蔬菜嘅清甜完美结合!🥬🌯另外,泰式沙爹串烧(猪及牛各三串)亦都系一个值得推介嘅选择。串烧烤得香口嫩滑,配上香辣嘅泰式沙爹酱汁,真系味道一流!🐷🐮🍢如果你钟意咖哩,一定要试下佢哋嘅青咖哩鸡。鸡肉煮得刚刚好,咖哩酱浓郁香辣,配上新鲜嘅蔬菜同埋香气四溢嘅椰奶,绝对系一道令人回味无穷嘅佳肴!🍗🍛🌶️咖哩当然要配搭油酥饼。呢款饼煎得香脆,外层酥脆内里松软,配上香辣嘅咖哩,绝对系一个开胃又美味嘅小吃!🥞🌶️最后,泰式上汤粉都系一个不容错过嘅汤粉选择。汤底鲜甜,一碗热辣又满足嘅汤粉,绝对可以令你舌头享受到泰国嘅风味!🍲🍤总而言之,「泰屋」系一间值得一试嘅泰国菜餐厅!佢哋嘅菜式多样化,味道正宗,令人垂涎三尺!😋🍽️