2024-06-22
呢间泰菜餐厅新开幕,喺中环码头楼上。一踏入餐厅,映入眼帘嘅装潢散发浓浓异国情调,天花板上铺满了金黄色的细密植被,营造出一种如同置身于大自然森林中的感觉。🌳🌾整体展现出一种温暖、自然和梦幻般的氛围。今晚食嘅菜式全部都好好食。感受到老板对每一道菜式都下足心思,悉心炮制,力求呈现出最正宗地道嘅风味。「潮式蚬」,🐚鲜甜弹牙嘅蚬肉,浸泡喺特制嘅酱汁中,入口即溶,令人难忘。另一道出色嘅菜式系「日渍煮鲍鱼」,🐚鲍鱼肉质细嫩,浸泡喺日式酱汁中,散发出浓郁嘅香气。「红烧乳鸽」🕊️亦别具特色,乳鸽酥脆又鲜嫩多汁,红烧汁香浓可口。至于必试嘅泰式经典,非「咖哩蟹」莫属,🍛🦀蟹肉肥美鲜甜,配埋浓稠香醇嘅黄咖哩,叫人难以抗拒。最后推介嘅系「泰式汁肉眼扒」,🥩🐮厚切嘅肉眼牛扒,火候掌握得宜,肉质鲜嫩多汁,淋上泰式特制酱汁,别有一番滋味。老板透露菜单会因应季节性食材和饮食趋势而定期更换。期待下次再嚟会试到唔同嘅菜式✨值得一赞系老板同员工都亲切有礼,尤其是老板靓仔又幽默😂👍🏻虽然餐厅位于室外冇冷气,但系悠悠海风吹过嚟都觉得好舒服。
整体展现出一种温暖、自然和梦幻般的氛围。
值得一赞系老板同员工都亲切有礼,尤其是老板靓仔又幽默😂👍🏻
虽然餐厅位于室外冇冷气,但系悠悠海风吹过嚟都觉得好舒服。