2024-10-17
又系同妈咪撑台脚食饭既日子!👯🏻♀️佢好钟食海鲜蒸锅套餐,一于同佢去小渔港!喺门口已经见到大鱼缸入面好多生猛海鲜!😍🥳是日厨师精选套餐$318/位先上咗一盘刺身,有三文鱼、希灵鱼🐟,北寄贝、带子及油甘鱼。刺身厚身好鲜好味呀!🤪❤️再有马友🐟、虾🦐、鲍鱼及扇贝,有阿姐代劳放上蒸锅!我哋负责食!🤗妈妈好喜欢马友,鱼肉质感好滑好嫩!而我觉得鲍鱼及大虾够爽口鲜美!扇贝上有粉丝吸收了精华~正㖞!❤️❤️再有圣子、蚬及东风螺!圣子爽口,自己加蒜蓉酱汁好配合!原来好耐冇食蚬及同东风螺,味道又够吸引!🍴🥢而全只大肉蟹🦀蒸完之后好多膏,肉又嫩!🥰蟹壳又可放落粥底,尽得其用!虫草花蒸鸡乌冬底,配上南瓜、节瓜、芋头及粟米!鸡嘅份量不少,鸡肉之下有乌冬,充满肉味!配菜也好食!😋🪇最后要食埋海鲜瑶柱粥底,所有海鲜及肉汁精华滴哂落去,点会唔鲜甜呀!🤸🏻♂️🥇🪇避风塘鲜鱿🦑香脆又辣辣地,真系惹味,当前菜一流!🪇黑糖红豆糕🥧甜品!唔太甜,烟韧有红豆蓉,令人回味!🫶🏼星期一至四(套餐埋单价免加一、免菜芥、免小食)
是日厨师精选套餐$318/位
🪇避风塘鲜鱿🦑
香脆又辣辣地,真系惹味,当前菜一流!
🪇黑糖红豆糕🥧
甜品!唔太甜,烟韧有红豆蓉,令人回味!🫶🏼
星期一至四(套餐埋单价免加一、免菜芥、免小食)