2017-11-14 654 浏览
开完会黎到呢间居酒屋食晚饭。之前黎过食午餐好多人。今日晚餐反而唔算多。但你几多位就会俾几多位既枱你。我地两个就坐二人位。好彩无叫太多野,唔系就一定唔够位放。坐低叫完野食伙计就失晒终。连水都要自己倒,自己加。或者呢个系居酒屋既特式。(但我印象中既午市并唔系咁既)第一样嚟嘅系猪骨汤叉烧拉面,初初并见唔到只蛋,仲谂紧点解拉面会冇蛋嘅呢?原来有,不过响啲叉烧下面。拎返上嚟只蛋已经变咗只全熟嘅蛋并唔系生熟蛋。但除咗只蛋失色之外啲叉烧同埋拉面都好好味。之后来的系滑蛋猪扒饭,睇落去唔算多蛋但系足够晒捞落啲饭度食。猪扒大都食唔晒。再嚟就系我至爱南瓜天妇罗。南瓜切得比较薄,但亦都因为咁,炸起上嚟天妇罗嘅厚薄啱啱好,南瓜做到外脆内软嘅感觉。最后嚟嘅系我响居酒屋最钟意食嘅鸡肾。但偏偏呢个鸡神系难食到呕嘅。 首先你到呢见到一大堆蒜蓉放响鸡肾面。色水已经一啲都唔吸引,蒜蓉系烂嘅一啲趣嘅感觉都冇。阵味仲要好难添。奇怪嘅事呢度有做刺身但我冇见到一台有人食刺身。唔知系咪佢嘅串烧同埋刺身都系唔得嘅呢?
开完会黎到呢间居酒屋食晚饭。

猪骨汤叉烧拉面

猪扒大都食唔晒。
滑蛋炸猪扒饭

南瓜天妇罗