2024-10-24
同朋友一齐嚟咗呢间韩国🇰🇷餐厅食韩式烧烤同埋韩国🇰🇷料理🤣坐低冇耐就嚟咗7碟泡菜,全部都好味㖞🤣叫咗 $1088「秋枫烟熏盛馔」,包咗好多嘢食🤣首先要赞吓店员妹妹,服务非常之好,细心有礼貌,仲帮我哋烧烤,赞👍酱油盛盒:有酱油渍大虾🦐、酱油渍帆立贝、酱油渍鲍鱼,大虾同帆立贝系生嘅刺身状态,鲍鱼就煮过,全部都渍得好入味,又有浓郁酱油香😋;大虾帆立贝鲍鱼全部都颇为巨型,呢个酱油渍真系高质素好好食🤣烟熏美馔 - 和牛牛舌・和牛三筋肉・和牛牛肋肉・和牛牛小排:4款牛肉放埋一碟用个胶盖冚住,店员妹妹打入白烟后烟熏约1分钟然后开盖,即刻有好 smoky 嘅味道😋;店员妹妹仲帮我哋烧,由厚至薄,牛肉仲有啲烧到五成熟有啲七成熟等我哋试吓不同生熟嘅口感 / 味道,基本上全部都好美味,有浓郁牛味😋济州赏馔 - 五花肉・梅花肉 :嚟自济州嘅五花肉同梅花肉都好猪味,目测瘦肉85%脂肪15%,偏瘦但系又好甘香㖞😋,仲感觉几健康🤣水冷面或炸酱面(选一):拣咗水冷面,几有趣嘅新派 presentation 细细碗一人一碗,面质烟靭,汤底美味得来较 subtle 😋甜点 - 精选甜品 :系朱古力蛋糕,唔系好甜,比较结实
坐低冇耐就嚟咗7碟泡菜,全部都好味㖞🤣
叫咗 $1088「秋枫烟熏盛馔」,包咗好多嘢食🤣
甜点 - 精选甜品 :系朱古力蛋糕,唔系好甜,比较结实,好美味🤣
$70「有汽矿泉水」、$42「青瓜青柠梳打」:S. Bernardo 意大利🇮🇹矿泉水 好似冇乜听过,饮落味道内敛含蓄,感觉单纯😋;「青瓜青柠梳打」唔系好甜几清新🤣
高质素嘅一餐🤣