2010-08-03 40 浏览
第一次写食评,大家多多指教!    难得终于挨到放假,约埋旧同学一齐去饮茶,呢度以前同一班朋友都嚟过。    记忆中食物都算唔错,无黎好耐,呢到装修咗,以前门口有好多竹叶,今次竹叶唔见晒,变咗做都几特别既窗门做间格,比人一个好轻松干净既感觉,本想揾一张近门口位置有盆大兰花既卡位坐,可惜比人订满晒,唯有揾一张向住门口卡位既枱坐,因为卡位望落好靓,坐唔到望吓都好!  坐低开咗茶,部长走黎问我地饮唔饮老火汤,话数量有限,可以预留我地一份先,等到点心黎咗先上汤。我地见部长咁有诚意同礼貎,又的确好想饮,就叫咗一份黎试下,我地要咗花生木瓜煲鸡脚,汤够晒热,最重要既系冇味精,对于天生对味精为敌既我,饮到酒楼煲既煲汤真系无味精既!都算少之又少!    其它既点心,例如金鱼饺、烧卖、川芎百芷鱼云都几几吸引,下星期同老公两个黎撑枱脚都好!
第一次写食评,大家多多指教!

望吓都好!

既煲汤真系无味精既!都算少之又少!

好!
花生木瓜鸡脚汤,好多料,无味精!
唔错既一餐!
2010-08-03
花生木瓜鸡脚汤,好多料,无味精!
唔错既一餐!
  • 花生木瓜煲鸡脚,烧卖