2022-09-25 667 浏览
同朋友喺葵涌,就想揾间cafe饮咖啡。喺openrice见到呢间好似唔错,就跟住Google map行过嚟,cafe好易揾,一嚟佢喺商场入面,二嚟佢仲对住条街添。之前睇相,我冇谂过原来cafe都几细,大约坐到4-5个人,如果再多人啲,可能有危险,因为餐厅对住商场果面系开放式出入口,而对街果面又有另一度门出入,两边都使用的话,就令到cafe里面的空间更局限,加上入咗cafe行两步有一级,所以动作都唔敢太大。我同朋友分别点咗dirty($45/杯),再加1件chocolate mochi bagel($42)两份食。我本身对bagel有少少保留,因为整得唔好食都几「un」,但呢个bagel 唔「un」,仲有少少脆,面包内藏朱古力麻糬,虽然夹心冇填满(~1/2-1/3),但好食又唔会太甜。Dirty层次分明,饮开咖啡的朋友本来嫌barista冲得太耐,但上台后佢有话咖啡豆唔错。我哋两个本来几攰,但饮完杯啡,都有精神一振的感觉。我见cafe生意唔错,坐咗一阵,佢都keep住有客,应该都一班支持者!我会推荐可以嚟呢度快饮叉电,但如果谂住chill下,我就唔系太建议喇。首先,cafe座位唔多,都唔
同朋友喺葵涌,就想揾间cafe饮咖啡

我会推荐可以嚟呢度快饮叉电
,但如果谂住chill下,我就唔系太建议喇
。首先,cafe座位唔多,都唔要等几耐先有位
;再者佢生意唔差,都唔好意思慢慢叹,阻住人哋做生意
;cafe地方浅窄,坐低、放袋都唔系好方便
;最后,我觉得呢度虽然饮品、食物都唔错,但真系有少少贵
2022-09-24